Gunakan Sistem Komen Terbaru Di Blogspot

blogger-emoticon.blogspot.com
Blogspot merupakan sebuah platform blog percuma yang hebat, namun sistem komennya sangat menyusahkan. Pop-up window, captcha, dan had identiti menyebabkan saya keluar dari blog tersebut tanpa meninggalkan sebarang komen. Nasib baiklah kini Blogspot telah menyediakan sistem komen baru yang lebih mudah. Anda cuma perlu melakukan sedikit perubahan bagi mengaktifkan sistem komen yang baru ini. Ikuti langkah-langkah berikut:Login ke dalam akaun Blogspot anda. Pada blog yang anda ingin ubah, klik pada Settings.


blogspot-komen-01


Pada halaman Settings, klik pada Comments.


blogspot-komen-02


Pada bahagian Who Can Comment?, pilih Anyone – includes Anonymous Users. Ini akan membolehkan semua orang komen di blog anda meskipun tidak mempunyai akaun Google.blogspot-komen-03


Pada bahagian Comment Form Placement, pilih Embedded below post. Ini akan meletakkan kotak komen terus di bawah satu-satu entri, jadi pelawat blog anda tak perlu buka halaman lain untuk memberi komen.


blogspot-komen-04png


Pada bahagian Show word verification for comments?, pilih No bagi mengelakkan Captcha.


blogspot-komen-05


Berikut adalah kotak komen yang menggunakan sistem yang baru, anda boleh lihat contoh di sini:


blogspot-komen-06


Plzz..Berikan Komen. Komen anda amat di perlukan untuk memberi idea kepada penulis mencari bahan untuk rujukkan bersama.

Comments :

2 comments to “Gunakan Sistem Komen Terbaru Di Blogspot”
♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ berkata...
on 

uhukk uhukkkk...;p system baru ek....;)

hais berkata...
on 

hehehehehe biasa

Catat Ulasan

Clik Iklan Disini

 

coments