Cara nak buat top komentar


Jenuh juga aku mencari coding untuk top komentar ni. Cari punya cari, masih tak jumpa jugak. Skang aku nak share ngan korang plak. Lagipun senang nak buat revision nanti.

Just copy coding kat bawah ni dan paste kat page element:

<script type="text/javascript">
function pipeCallback(obj) {
document.write("<ol>");
var i;
for (i = 0; i < obj.count ; i++)
{
var href = "'" + obj.value.items[i].link + "'";
var item = "<li>" + "<a href=" + href + ">" + obj.value.items[i].title + "</a> </li>";
document.write(item);
}
document.write("</ol>");
}
</script>
<script src="http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_render=json&_callback=pipeCallback&
_id=c92ac21897d8b56e61cfa85930dd89a1&url=http%3A%2F%2Fhot-stories-chat.blogspot.com&num=10&filter=Hais" type="text/javascript"></script>


Nota Kaki: Gantikan text berwarna merah dengan url blog anda.Text berwarna hijau adalah jumlah komentar anda. Boleh tukar ikut citarasa korang. Tukar text berwarna biru kepada nama anda. Ia adalah untuk membuang nama anda dari termasuk dlm top komentar.

************************************************
UPDATED!!


Coding untuk buat Top Commentor Of The Month

<script type="text/javascript">
function pipeCallback(obj) {
document.write("<ol>");
var i;
for (i = 0; i < obj.count ; i++)
{
var href = "'" + obj.value.items[i].link + "'";
var item = "<li>" + "<a href=" + href + ">" + obj.value.items[i].title + "</a> </li>";
document.write(item);
}
document.write("</ol>");
}
</script>
<script src="http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_render=json&_callback=pipeCallback&
_id=96e2abd5c98defd79d92d311f1457bf1&url=http%3A%2F%2Fhot-stories-chat.blogspot.com&num=5&filter=Hais" type="text/javascript"></script>


Plzz..Berikan Komen. Komen anda amat di perlukan untuk memberi idea kepada penulis mencari bahan untuk rujukkan bersama.

Comments :

2 comments to “Cara nak buat top komentar”
FarahDiana berkata...
on 

wah!!!!!!!

sronok leh + element baru dlm blog...

mekasih ek....!!!

=)

hais berkata...
on 

Sama-sama farah ada blog x maih beri cadangan apa yg farah mahu

Catat Ulasan

Clik Iklan Disini

 

coments