window baru dari mozzilla firefox

macam best aje guna window ini
ok selamat dtg ke blog mozzilla hehehehe...di sini admin ingin berkongsi dengan u all macam mane nak buat window jadi syok macam ni ok....Ok langkah pertama
1-clik tools
2-clik add-ons
3-search
ok sekarang admin akan tunjukkan macam mane nak buat ini semua okis lihat di bawah:-


tools
mula sekali clik kat tools seperti gambar rajah di atas kemudian di dalam tools tu clik add-ons ok...dah bolihkan..dapat bukak dia akan keluar kotak lihat gambar rajah di bawah ini :-




Add-Ons

ok sekarang dah bolih install plug-in..clik kat Get Add-Ons dan search la install plug-in ape yang anda hendak..contoh macam admin sekarang guna googlepreview,firefox showcase,tab mix plus dan fast dial...selepas anda menginstall plug-in semua anda di kehendaki restart firefox mozzilla hen akan keluar semua di atas...ok ade ape2 beri tahu dekat admin jika x faham ke ape ke okis







Ok Sekarang nak ajar macam mana nak lajukan mozzilla firefox
There are a few tricks to speed up Firefox. Check them out below:

1. Open Firefox.
2. Type about:config in the address bar and press Enter.


HTTP PIPELINING

HTTP is the application-layer protocol that most web pages are transferred with. In HTTP 1.1, multiple requests can be sent before any responses are received. This is known as pipelining. Pipelining reduces page loading times, but not all servers support it.
In the filter bar type network.http.pipelining. Make sure under the value field is says true. If not double-click to set it.



Return to the filter bar and type network.http.pipelining.maxrequests. Double-click this option and set its value to 8.


HTTP PROXY

Go to the filter bar and type network.http.proxy.pipelining. Once it opens double-click it to set it to true.





Selamat mencuba...peace!!


Plzz..Berikan Komen. Komen anda amat di perlukan untuk memberi idea kepada penulis mencari bahan untuk rujukkan bersama.

Comments :

5 comments to “window baru dari mozzilla firefox”
_4y4n9_ berkata...
on 

good

prisonsurvivor berkata...
on 

Nice...

hais berkata...
on 

tq semua datang la lagi ye

This is Mine berkata...
on 

trimas atas tips!!

=)

Shada178 berkata...
on 

sma sama ade sebarang pertanyaan silakan di tanya okis

Catat Ulasan

Clik Iklan Disini

 

coments